Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Raw food dieet

Zoals de naam al zegt mag je alleen maar rauw en onbewerkt voedsel eten, hier vallen ongekookte groenten, noten, fruit en water onder. Bereid vlees, vis en zuivelproducten zijn niet toegestaan. Op deze manier zou je afvallen en ook meteen je lichaam ontgiften.

Het raw food-dieet richt zich op eiwitten vanuit plantaardig voedsel. Het lichaam bouwt eiwitten op uit acht noodzakelijke essentiële aminozuren. De plantenwereld is de bron van aminozuren. Voedsel die alle acht de aminozuren bevatten zijn: tomaten, wortels, bloemkool, zoete aardappels, pompoen, aubergine, maïs, erwten, boerenkool, sesamzaad, witlof, bananen, kool, aardappel, zonnebloempitten, noten en tarwegras.
Aminozuren zijn de bouwstoffen van eiwitten en het lichaam heeft aminozuren hard nodig voor de opbouw van eiwitten. Er bestaan twintig aminozuren totaal, waarvan het lichaam er acht niet zelf aan kan maken, deze acht komen via de voeding binnen. Alle acht van deze aminozuren hebben we hard nodig, maar er zijn maar weinig producten die al deze aminozuren bevatten.

Wat houdt raw food in?
Voor mensen die volledig rauw eten, bestaan de dagelijkse maaltijden uit veel groente, fruit, zeewieren, noten, wilde planten, gekiemde granen, bonen en zaden. Niets wordt gekookt of gebakken, wel mag het in de blender of keukenmachine worden vermalen. Het eten mag niet verhit worden boven de 45 graden Celsius.

Als je het raw food-dieet volgt ben je niet gelijk een vegetariër. Een aantal rauwe vleessoorten kun je beter niet eten, zoals rauwe kip, maar je kunt wel filet American maken door rauw mager rundvlees te vermalen. Ook kun je bijvoorbeeld bepaalde vissoorten rauw eten zoals maatjesharing, zalm en tonijn. In het raw food-dieet wordt geen gebruik gemaakt van koffie en zwarte thee, een hete mok kruidenthee kan soms wel. Verder wordt er geen alcohol gedronken, al drinken sommige mensen wel rode wijn omdat dat tijdens de productie in tegenstelling tot bier of sterke drank niet verhit wordt.

De theorie achter het raw food-dieet is dat waardevolle voedingsstoffen (vitaminen, mineralen en enzymen) verloren gaan door verhitting. Door het voedsel niet te koken, krijg je meer voedingsenzymen in het spijsverteringstelsel en hoeft je lichaam zelf minder enzymen aan te maken. Daardoor behoud het lichaam extra energie. Voedsel mag wel bereid worden in een dehydrator. Dit apparaat bereidt het voedsel tot maximaal 40 graden.

De werking van het raw food-dieet
Het raw food dieet zou je meer energie geven en je een beter emotioneel evenwicht bezorgen. Er zijn gevallen bekend van mensen die door een raw food-dieet van hun depressie zijn afgeraakt. Het zou je helderder laten denken en andere mensen beter laten aanvoelen. Er wordt zelfs beweerd dat door het eten van raw food mensen zijn genezen van bijvoorbeeld kanker, diabetes type 2, overgewicht en depressies. In Amerika wordt hier op dit moment veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

41 volgers