Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Harriët Verkoelen

Harriët Verkoelen is diëtiste en diabetesverpleegkundige. Ze ontdekte dat mensen met (potentiele) diabetes type2 soms niet afvallen door zich aan hun dieet te houden en voldoende te bewegen.
Oorzaak zoals in haar boeken beschreven: insuline-intolerantie en een te hoge insulinespiegel.
Onder invloed van een hoge insulinespiegel vindt in het lichaam alleen vetopbouw en suikerverbranding plaats. Van suikerverbranding val je niet af.
Om goed af te vallen moet je juist de vetverbranding stimuleren. Door de insulinespiegel omlaag te brengen wordt eerder op vetverbranding overgegaan.

Zij ontdekte dat door de verhouding eiwitten, vetten en koolhydraten te veranderen de vetverbranding juist wordt gestimuleerd. Door het eten van minder koolhydraten krijgen de spieren minder suiker te verbranden en gaan ze gemakkelijker over op vetverbranding.

Maar ze ontdekte ook dat gezond eten voor diabetici en mensen die geen diabeet zijn, koolhydraatarm eten is. Hetzelfde dieet dus maar op maat gemaakt. Dat betekent dat het aantal koolhydraten per persoon en voorkeuren is aangepast.

Zij schreef verschillende boeken, waarin ze verder uitwerkt wat er gebeurt in de stofwisselingsprocessen bij verschillende personen. Ook geeft ze daarin voorbeeld menu’s met diverse maxima ‘s aan koolhydraten.
Bij de door top koks samengestelde recepten staan het aantal koolhydraten vermeld.

Iedereen kan dus aan de hand van haar boeken zijn eigen dieet bepalen. Maar begeleiding kan ook tijdens een consult in haar praktijk of met een online cursus
Voor meer informatie: www.harrietverkoelen.nl

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

7 volgers