Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

HCG kuur

Humaan Chorion Ganadotropine (HGC) is een lichaamseigen stof die zowel bij mannen als vrouwen in het bloed gevonden kan worden. Bij vrouwen wordt het hormoon gedurende de eerste maanden van de zwangerschap aangemaakt. Het hormoon geeft signalen door naar de hypothalamus, het regelcentrum in de hersenen, dat o.a. controle heeft over de functie van nieren, schildklier, stofwisseling, eetlust en vetverbranding. De HGC-kuur bestaat uit een aantal injecties met kleine hoeveelheden HGC, welke de vetverbranding activeren en het hongergevoel onderdrukken. Doordat het hongergevoel vermindert, kan men makkelijk een dieet volgen dat weinig calorieën bevat.

Door het volgen van een HGC-kuur kun je ongeveer 8 tot 10 % gewichtsverlies bereiken. Per dag kun je ongeveer 400 gram gewicht verliezen. Bepaalde probleemzones(heup, buik en dijen) kunnen speciaal aangepakt worden, iets wat met andere diëten moeilijk is. De kuur duurt 23 tot 43 dagen en kan na een rustperiode van 6 weken herhaald worden. Naast de kuur is het de bedoeling een laagcalorisch dieet te volgen en het is van belang dat je naast de kuur ook dagelijks beweegt. De methode is voor zowel mannen als vrouwen geschikt. HGC is een geneesmiddel en mag daarom alleen door artsen worden toegediend. Om die reden kan deze kuur alleen gevolgd worden onder begeleiding van een arts.

De HGC-kuur wordt bekritiseerd om het laagcalorische dieet dat erbij moet worden gevolgd. Het dieet bevat te weinig goede voedingsstoffen, vooral vitamines en mineralen. Het is ook mogelijk dat men makkelijk weer in het oude voedingspatroon vervalt, omdat door het laagcalorische dieet de verbranding op een laag pitje zal komen te staan. Ook voor deze kuur geldt, dat het nog niet wetenschappelijk bewezen is dat het echt werkt .

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

157 volgers