Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Women, Food and God (boek van Geneen Roth)

Dit is een boek van Geneen Roth, ervaringsdeskundige die haar boek beschrijft als 'an unexpected path to almost everything.' Het maakt niet uit hoe ontwikkeld, rijk, blut of verlicht je bent, de manier waarop je eet, zegt alles.

Als jij lijdt in je relatie met voedsel -je eet te veel of te weinig, je denkt de hele tijd aan wat je eet of je probeert er juist helemaal niet aan te denken- dan is het mogelijk om daarvan bevrijd te zijn.
Kijk gewoon naar je bord. Alle antwoorden liggen daar. Ren niet weg. Kijk.
Door namelijk datgene te verwelkomen wat we het meest willen vermijden, leggen we contact met dat gedeelte van onszelf dat fris en levendig is.
We raken het leven aan, dat we werkelijk willen hebben.

Na 30 jaar van bestuderen, onderwijzen en schrijven over wat er nu eigenlijk ten grondslag ligt aan onze drang naar voedsel, voegt Geneen Roth naar eigen zeggen nu met dit boek een diepzinnige nieuwe dimensie toe aan haar werk.

Ze begint met haar meest elementaire concept: de manier waarop je eet, is onlosmakelijk verbonden met je basisovertuigingen over het waarom je leeft.

Roth spoort ons met klem aan om aandacht te geven aan wat wij werkelijk nodig hebben, wat niet in een supermarkt gevonden kan worden. Zij geeft ons zevem basisrichtlijnen om te eten en deelt geruststellend praktisch advies met ons, dat al eerder duizenden vrouwen heeft geholpen.

De zeven eet-richtlijnen:
1. Eet wanneer je honger hebt.
2. Eet zittend in een kalme omgeving (niet je auto).
3. Eet zonder afleidingen. Afleidingen zijn: radio, tv, kranten, boeken, intensieve- of onrustopwekkende gesprekken of muziek.
4.Eet wat je lichaam wil.
5.Eet totdat je verzadigd bent.
6.Eet waar je gezien kan worden door anderen.
7.Eet met genot, enthousiasme en plezier.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

5 volgers