Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Slanker met je hartritme

dr David O Hare en drs Kees L. Blase
Een manier van afvallen die niet gericht is op een dieet. Het is wetenschappelijk onderbouwd en op basis van je hartritme, ademhaling en emoties.

Slanker met je hartritme is een zelfhulpmethode om het emotionele brein op te schonen, zodat het wordt afgestemd op het heden in plaats van door te gaan met reageren op situaties uit het verleden. Op die manier ga je beter om met je emoties waardoor het afvallen beter zal gaan.

-Hoe werkt het?
Het negen weken programma bestaat uit drie fasen. Eerst van chaos naar hartcoherentie. Door dagelijkse oefeningen komt het ontregelde fysiologische systeem weer in basisbalans met aandacht voor je eigen waardigheid, adem, ademfrequentie en hartfocus. De tweede fase gaat om het ontregelde emotionele brein weer goed functionerend te krijgen. Daarbij worden eerst emoties gevoeld, die positief op het lichaam werken, en volgt daarna een zelfhulp emotieprogramma waarbij emoties als verdriet, frustratie en machteloosheid ontdaan worden van de lading, die hier in het verleden aan is toegevoegd. De derde fase, van emotionele coherentie naar voedingscoherentie, gaat om het herkennen van emotie-aspecten van je eetgedrag. Eerst worden honger, trek en verzadiging weer wakker gemaakt, en daarna gaat de aandacht naar de zogenaamde eet-emoties. Zo kun je tot nieuwe keuzes komen.

De gedachte achter de methode is dat mensen met excessief overgewicht hun voedingspatroon niet meer onder controle hebben, zijn impulsief, uiterst gevoelig voor een snelle beloningen en eten graag vet eten en voedsel met veel calorieën.
Dat is gedragsproblematiek, ondanks het feit dat obesen misschien aanleg hebben om te dik te worden of dat er teveel lekkernijen te vinden zijn in hun omgeving. Volgens onderzoekers lijden veel te dikke mensen onder hun lichaamsgewicht. Ongeveer de helft is in meer of mindere mate depressief. Die stemmingproblemen verergeren op hun beurt weer de eetbuien. Door gedragstherapie, gecombineerd met een behandeling door een diëtist, kan iemand met overgewicht zijn of haar probleem de baas worden. Wie anders leert denken over eten, loopt veel minder risico terug te vallen.

Slanker met je hartritme is een methode, waarin behalve het gedragsniveau ook emotie-regulatie op lichaamsniveau wordt aangepakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Geen volgers

Er zijn nog geen deelnemers op ValtAf.nl die deze methode volgen.