Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Shangr-La dieet

Shangri-La is van oorsprong een plek in de Himalaya waar de mensen het geluk vinden. Professor Seth Roberts heeft ontdekt dat ieder persoon een zogenaamd ‘ set point’ heeft in zijn gewicht. Dit houdt in dat het lichaam naar een bepaald gewicht toe wilt, het stemt het gevoel van honger daar op af, totdat je lichaam dat gewicht bereikt heeft. Om voor langere tijd onder dit gewicht te blijven is erg moeilijk vol te houden. Hiervoor heeft het Shangri-La dieet een oplossing want het is een methode om je set point te verlagen. Professor Roberts gelooft dat de smaak van het voedsel dat je eet je set point controleert.

Onderzoekers in Amerika stelden vast dat voedingsmiddelen met veel aroma ons set point laat stijgen. Het is dus niet zo dat hamburgers en chocolade dikmakers zijn omdat ze veel vet of suiker bevatten, maar omdat de hersens de smaak ervan verbindt met heel veel calorieën. Het gevolg hiervan is dat wij nog meer trek krijgen naar deze voedingsmiddelen. De oplossing hiervoor is dat smaakloze voedingsmiddelen deze cirkel kunnen doorbreken.

Er zijn drie manieren om dit te doen:
1. Calorieën nemen die geen of weinig smaak hebben.
2. Calorieën nemen die een ongewone smaak hebben
3. Voedingsmiddelen eten die met een vertraging door het lichaam worden opgemerkt.

Voedingsmiddelen zonder bijzondere aroma’s zijn neutrale oliën en suiker. Wie dit regelmatig puur eet, kan zijn set point verlagen. Want er zit bijna geen smaak aan, waardoor je dus niet denkt aan al die calorieën, waardoor automatisch de trek vermindert en je dus minder gaat eten en afvalt.

Er zijn twee regels waar je je aan moet houden tijdens het Shangri-La dieet :
1.Neem dagelijks 100 tot 400 calorieën in vorm van suikerwater en/of neutrale olijfolie.
2.Neem het suikerwater ( 1 eetlepel suiker op 0,2 liter water )of de olijfolie minimaal 1 uur vóór de maaltijd in.

Ook al is suikerwater zoet, de hersenen zien dit als neutraal. En neutrale olijfolie is bijna smaakvrij. De hersenen zien ook dit als neutraal. Hierdoor neemt dus je trek in veel calorieën af, waardoor je set point daalt en je dus afvalt. Het beste kan je iets meer dan een uur voor iedere maaltijd een beetje olijfolie of suikerwater drinken. Hierdoor vermindert je trek en zal je tijdens de maaltijd minder eten. Waardoor je dus af zal vallen.
Het dieet is bij meer dan 10.000 deelnemers getest en zij vielen tot 30 kilo af. Dat is erg veel.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

3 volgers