Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Metabolic Balance

Metabolic Balance is een programma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie, dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers. Met behulp van het programma kun je onder begeleiding jouw huidige voedingspatroon omzetten naar een volkomen uitgebalanceerd en individueel toegesneden voedingsprofiel. De basis hiervoor is jouw persoonlijke voedingsplan. Het wordt opgesteld aan de hand van je actuele bloedwaarden en je gezondheidsgegevens. Het leidt je in vier fasen naar succes en zorgt dat je jouw persoonlijke gewichtsproblemen voor eens en voor altijd oplost en je gezondheid bevordert.

Hoe werkt Metabolic Balance?

Je individuele voedingsplan brengt jouw persoonlijke "lichaamschemie" met de bij jou passende „voedingsmiddelenchemie" in een nieuwe, metabolische balans. Je gebruikt niet alleen gezonde en de voor jou noodzakelijke voedings- en mineraalstoffen tijdens de maaltijd, maar je eet veeleer ook díe voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om je verstoorde stofwisseling weer goed in balans te brengen. Jouw plan brengt je gehele persoonlijke fysieke situatie in kaart en is derhalve uitsluitend op jou en jouw gezondheidstoestand van toepassing.

De vier fasen bij metabolic balance

Voorbereidingsfase
Aan het begin staat de opname van jouw gezondheidsgegevens. Dan volgt de analyse van je bloed, waarbij 35 verschillende bloedwaardes worden geanaliseerd. Op basis daarvan wordt een persoonlijk voedingsplan voor je opgesteld. Tevens word je lichaam langzaam op de komende omschakeling in je voedingspatroon voorbereid.

Strenge fase
Tijdens deze minstens twee weken durende fase, stelt het lichaam zich in op een nieuwe en gezonde voedingswijze. Daarbij word je meer bewust van de veranderingen in jouw lichaam op het gebied van gezondheid en gewicht.

Minder strenge fase
In deze fase ga je voedingsmiddelen uitproberen die in de vorige fase niet waren toegestaan. Op deze manier ervaar je zelf de voor jou persoonlijk best passende voeding. Je neemt de veranderingen in het lichaam waar, voelt wat voor je goed is.

De stabilisatiefase
Heb je het idee dat je hebt bereikt wat je wilde bereiken? Ben je bijvoorbeeld op je ideale gewicht? Dan begint de fase van stabilisatie, resp. van gewichtsbehoud. Deze fase eindigt in principe nooit omdat jouw eetpatroon meestal sterk is veranderd en je daarmee door wilt gaan. De ervaring leert wel dat deelnemers zich zo goed voelen dat ze hun nieuwe gewoontes niet meer willen veranderen.


Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

31 volgers