Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

BigFit

Physio Fysics heeft in samenwerking met de Nederlandse Obesitas Vereniging een beweegprogramma ontwikkeld, BigFit, dat vanaf februari 2008 draait in diverse Fysio Physics Health Clubs in Nederland. Het BigFit programma is speciaal ontwikkeld voor mensen met een BMI van 30 en hoger die onder professionele begeleiding graag aan hun conditie en gezondheid willen werken.

Wat houdt BigFit® in?
Heb je overgewicht? Dan is BigFit het programma voor jou! Waarschijnlijk heb je al vele pogingen gedaan om af te vallen met steeds hetzelfde resultaat: teleurstelling en frustratie. Het zal je misschien verbazen maar streng lijnen is NIET de oplossing bij obesitas. Natuurlijk wil je graag afvallen, maar door streng lijnen raakt je stofwisseling ontregelt, waardoor afvallen moeilijk wordt. Daarom hebben we bij BigFit® een andere aanpak die echt je leven zal veranderen. We kijken bij BigFit® niet (alleen) naar je gewicht maar naar je totale leefstijl. Je gaat je lijf leren kennen en begrijpen waarom je lichaam anders reageert dan bij mensen zonder overgewicht. Vervolgens pakken we het probleem bij de wortel aan waardoor je een blijvend resultaat krijgt en niet gaat ‘jo-jo-en’. De mensen die de cursus reeds gevolgd hebben, vonden het vooral fijn dat het programma in groepsverband plaatsvindt. Hierdoor voelden zij zich sterker en ‘gedragen’ door de groep.

Voor wie is BigFit®?
Je hoeft echt niet sportief te zijn om deel te kunnen nemen. Integendeel. De cursus is voor iedereen, jong en oud, met overgewicht en een BMI van 30 en hoger. Wat veel mensen niet weten, is dat obesitas levensbedreigend is! Obesitas verhoogt de kans op depressiviteit, hartproblemen, hoge bloeddruk, verschillende vormen van kanker, nierziekte en diabetes (suikerziekte). Het goede nieuws is dat alle risico’s en nadelige gevolgen te verminderen en vaak zelfs te voorkomen zijn door BigFit. Let op: Alleen ‘meer bewegen’ of ‘gewoon afvallen’ is onvoldoende. Het gaat om een totaal aanpak, een leefwijze die je aanneemt. BigFit® is het eerste landelijke leefstijlprogramma speciaal voor mensen met obesitas. Al vele mensen met obesitas hebben het programma met succes doorlopen. Het heeft letterlijk hun leven veranderd. Zou het ook iets voor jou?

Waarom heb je speciale begeleiding nodig?
'Dikke mensen' met een BMI van 30 of hoger, reageren anders op voeding en training dan dunne mensen. Daarom heb je speciale begeleiding nodig. Mensen met obesitas krijgen vaak niet de juiste begeleiding. Zij krijgen medicijnen voorgeschreven of het advies om meer te bewegen en minder te eten. Maar onderzoek toont aan dat dit op de langere termijn weinig zinvol is. Deze mensen moeten vaak steeds meer medicatie gebruiken en het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten neemt toe. Om echt iets te bereiken is een gericht leefstijlprogramma nodig met strakke en

Gerichte begeleiding: En dat is BigFit.
Gerichte begeleiding De meeste artsen en begeleiders denken te simpel over obesitas. Die beweren dat je er met gewoon minder eten en meer bewegen komt. Maar wij weten dat gerichte bgeleiding nodig is. Daarom worden de BigFit lessen gegeven door speciaal opgeleide BigFit® instructeurs. Dit zijn gevorderde therapeuten en instructeurs die een specialisatie opleiding gedaan hebben.

Samen sterk! Je hebt al zo lang geprobeert om het alleen te doen. Maar met gerichte begeleiding gaat het je nu echt lukken. Je krijgt individuele begeleiding en coaching. Natuurlijk is het ook heel gezellig in de groep.

Voeding:
We gaan bij BigFit niet dieten en niet verhongeren. Integendeel! Je gaat leren om je lijf juist goed te voeden. De BigFit®-cursusmap bevat een speciaal voedingsplan met lekkere en gezonde recepten. Tevens krijgt je lessen over gezonde voeding, verantwoord koken, tussendoortjes en leuke tips. Dus we gaan lekker eten maar dan verantwoord.

Educatie:
Tijdens speciale wekelijkse bijeenkomsten worden diverse specifieke onderwerpen behandeld, zoals hoe krijg je meer energie, hoe kun je verantwoord bewegen met obesitas, hoe word je ‘het eten de baas’, wat is een gezond eetgedrag en hoe verminder je de gezondheidsrisico’s. Je krijgt een leuke cursusmap met alle info zodat je dit op je gemak kunt nalezen en opdrachten voor thuis.

Training:
Het sporten vindt plaats op aangepast niveau in groepsverband. Dit is belangrijk omdat je met obesitas meer kans heeft op overbelasting en gewrichtsklachten. Via een test wordt een individueel fitnessprogramma gemaakt, afgestemd op wat jij kunt. Let op: wandelen, fietsen of Nordic Walking alleen is zinloos. Het gaat om de juiste intensiteit en de juiste combinatie van spieroefeningen. Door middel van speciale BigFit®-testen worden maandelijks de resultaten gemeten en wordt het programma bijgesteld. We laten je dus niet aan je lot over! Daarom is het BigFit®-programma zo succesvol.

Hoe lang duurt de cursus?
Niet schrikken: De cursus duurt 12 maanden. Dat lijkt misschien lang maar die zijn echt zo om. Het is wetenschappelijk aangetoond dat cursussen die korter duren, bijvoorbeeld 12 weken, op de langere termijn zinloos zijn. Om echt effect te hebben is 12 maanden gerichte begeleiding noodzakelijk! Je sport 12 maanden lang, 1 à 2x per week onder begeleiding van een instructeur. Daarnaast sport je nog 1 of 2x zelfstandig. Tevens wordt je maandelijks getest. In de praktijk zien we dat sommige mensen het programma 2 of soms 3x achter elkaar volgen. Wanneer je bijvoorbeeld start met een gewicht van 170 kg en na 12 maanden 130 kg weegt, dan heb je echt veel bereikt maar je bent er nog niet. Natuurlijk ben je dan welkom om nogmaals deel te nemen aan de cursus.

Wat zijn de effecten van BigFit®?
Alle deelnemers krijgen een gezonder gewicht en het gezondheidsrisico neemt duidelijk af. Uit de speciale BigFit®-Testen en enquêtes is gebleken dat de deelnemers:
• Zich fitter en fijner voelen
• Zich zekerder voelen
• Gezondere bloedglucosewaarden krijgen
• Een gezondere bloeddruk hebben
• Een gezond gewicht krijgen
• Bewegen leuk (zijn gaan) vinden
• Bewuster met voeding om gaan
• Meer energie hebben
• Minder angstig zijn
• Meer genieten van het leven

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

3 volgers