Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Sacred Heart Dieet

Het dieet is afkomstig van het ziekenhuis Sacred Heart Memorial Hospital, en wordt gebruikt voor hartpatiënten met overgewicht die zo snel mogelijk af moeten vallen, meestal voordat ze geopereerd worden.

Het is een eetschema voor 7 dagen dat je zo vaak kunt volgen als je wilt. Als je het dieet goed volgt, dan zuivert het je lichaam en geeft het je een gezond gevoel. Na de eerste 7 dagen al, zul je minstens 5 kilo en maximaal 8 kilo minder wegen en merken dat je veel meer energie hebt.

SOEP:
• 1 of 2 blikken gehakte tomaten
• 3 of meer grote uien
• 1 groot blik runderfond (zonder vet)(geconcentreerde bouillon)
• 1 pakje Lipton Soep mix (kip vermicelli)
• 1 bos selderij
• 2 blikken sperziebonen
• krap 1 kg wortels
• 2 groene paprika’s
Snijd de groenten in kleine tot middelgrote stukken en doe ze met de tomaat uit blik in een pan. Dek af met water. Breng aan de kook en laat stevig doorkoken gedurende 10 minuten. Temper het vuur. Voeg de soepmix en de fond toe en laat doorpruttelen tot de groenten gaar zijn.Kruid met zout, peper, kerrie, peterselie naar wens, of voeg Tabasco of Worcestershire saus toe.

Deze soep kun je altijd eten als je honger hebt in de week van het dieet. Eet zoveel je wilt, zo vaak je wilt. De soep voegt geen calorieën aan je dieet toe. Hoe meer je ervan eet, des te meer gewicht je zult verliezen. Neem er bijvoorbeeld een thermosfles van mee, als je overdag niet thuis bent.

DRINKEN:
• Ongezoet sap
• Thee en kruidenthee
• Koffie
• Zwarte-bessensap
• Magere melk
• Water, water, water

DAG EEN
Alle soorten fruit (behalve bananen). Meloenen hebben van al het fruit de minste calorieën. Eet deze eerste dag alleen soep en fruit.

DAG TWEE
Alle soorten groenten. Eet zoveel je wilt van verse rauwe of gekookte groenten of groenten uit blik. Probeer vooral verse groene bladgroenten te eten en vermijd de gedroogde bonen, erwten en mais. Eet de groenten in combinatie met de soep. Als avondeten mag je jezelf trakteren op een aardappel uit de oven met boter. Eet vandaag geen fruit.

DAG DRIE
Eet zoveel soep, fruit en groenten als je wilt, maar geen aardappels. Als je je drie dagen aan dit dieet gehouden hebt, zonder smokkelen, zul je 4,5 tot 6 pond lichter geworden zijn.

DAG VIER
Bananen en magere melk. Eet minstens drie bananen en drink zoveel mogelijk melk vandaag, en eet ook soep. Bananen bevatten veel calorieën en koolhydraten, net als melk, maar op deze vierde dag heeft je lichaam behoefte aan mineralen en koolhydraten. Eiwitten en kalk helpen je ook om minder te verlangen naar zoetigheid.

DAG VIJF
Rundvlees en tomaten. Je mag 250 tot 500 gram rundvlees en een blik tomaten eten vandaag – of maximaal 6 verse tomaten. Eet minstens een keer per dag soep.

DAG ZES
Rundvlees en groenten. Eet zoveel je wilt, zolang het maar rundvlees en groenten zijn. Je mag zelfs twee, drie biefstukken eten als je wilt, met groene bladgroenten erbij, maar geen aardappel uit de oven. Zorg ervoor dat je minstens één keer soep eet.

DAG ZEVEN
Zilvervliesrijst, ongezoet sap en groenten. Eet zoveel mogelijk en vergeet de soep niet. Je kunt gekookte groenten door de rijst doen.

Op het einde van dag 7 zou je, als je niet gesmokkeld hebt, 4,5 tot 7,5 kilogram lichter moeten zijn. Als je meer dan 7,5 kilogram kwijt bent, moet je twee dagen met het dieet stoppen voordat je er weer aan begint.

Dit eetschema geeft snel resultaat. Dat komt door het principe dat je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt. Je lichaam wordt als het ware doorgespoeld en de onzuiverheden zullen verdwijnen. Daardoor voel je je gezonder.

In dit dieet mag je helemaal geen alcohol drinken, want daarmee bouw je meer vetreserves op. Stop minstens 14 uur voordat je van plan bent iets alcoholisch te nuttigen met het dieet.

De verbranding van voedingsstoffen is bij elke persoon anders, en daarom zullen ook de resultaten van dit dieet voor iedereen verschillend zijn. Na dag 3 zul je meer energie hebben dan bij dag 1, als je niet smokkelt. Na een paar dagen op dit dieet zul je merken dat je spijsvertering anders gaat werken. Eet dan een kom graanvlokken of zemelen. Je mag het dieet combineren met zwarte koffie, maar je zult merken dat je na dag 3 geen behoefte meer hebt aan coffeine.

De basis soep, die helpt bij het verbranden van vetten, mag je op elk moment eten dat je honger hebt. Je mag er zoveel als je wilt van hebben. Hoe meer je eet, des te meer gewicht je zult verliezen. Je kunt een deel van de soep ook pureren, met een keukenmachine of een staafmixer, voor de variatie. Je mag het rundvlees vervangen door geroosterde, gekookte of gebraden kip, maar zorg dat er geen vel meer aan zit. Op een van de rundvleesdagen mag je ook vis eten. (Het rundvlees op de andere dagen is rijker aan eiwitten dan vis.)

Blijf het dieet volgen zolang je wilt en merk dat je er fysiek en mentaal beter van wordt.

BLIJF AF VAN
Brood, alcohol, frisdranken met prik (ook geen ‘light’ dranken). En zeker nooit iets dat gefrituurd is.

Drink veel – minstens 6 tot 8 glazen per dag – water, en neem bovendien naar believen zwarte koffie, ongezoet sap, zwarte-bessensap en magere melk.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

3 volgers