Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Duodenal Switch

De Duodenal Switch (DS) is bedacht door Dr. Douglas Hess. De DS werkt op 2 manieren:

1 ) Door de verkleinde maag kun je minder eten. Je hebt minder honger doordat de hongersensoren weggenomen zijn. (die zitten in het stuk maag dat verwijderd wordt)

2) Er is sprake van een verminderde voedselopname.

De maag wordt verkleind tot een inhoud van 100 a 150 gram. (de inhoud van een sapglas) en zal waarschijnlijk in de loop van de jaren weer verdubbelen in grootte. Tijdens deze operatie blijft de maagportier intact zodat hij normaal kan functioneren.
Er worden geen bandjes of iets dergelijks gebruikt, de maag blijft werken zoals altijd.

5 cm. onder de maagportier (pylorus) snijdt men de 12-vingerige darm (duodenum) dwars door als voorbereiding om later de digestive loop (ook wel alimentary limb genoemd) aan vast te maken.

Men meet de dunne darm op vanaf het punt waar de dunne darm overgaat in de dikke darm tot het punt waar hij uitkomt in de maag. De lengte van de dunne darm varieert tussen de 5 en 10 meter maar is bij iedereen anders. De darm wordt op 40 % van de totale lengte gemeten vanaf de dikke darm doorgesneden (doorgaans is dat op ong. 275 cm. vanaf de dikke darm). Het gedeelte van de dunne darm dat vast zit aan de dikke darm wordt vervolgens naar boven gebracht en vastgemaakt aan het kleine stukje van de 12-vingerige darm. (wat dus 5 cm. groot is en zich bevindt vlak onder de maagportier) Dit gedeelte van de dunne darm vervoert de voeding van de maag naar de dikke darm. De vertering van het voedsel begint in dit stuk darm met behulp van maagzuur en speeksel. (digestive loop of de alimentary limb).

Het bovenste gedeelte van de dunne darm wordt naar beneden gebracht en vastgemaakt aan de digestive loop, op ongeveer 50 tot 100 cm. vanaf de dikke darm (biliopancreatic loop ofwel de bilio limb) Dit stuk darm vervoert de spijsverteringssappen afkomstig uit de lever, gal en alvleesklier. De biliopancreatic loop blijft verbonden aan de lever, gal en alvleesklier maar loopt bovenaan dood, ofwel eindigt blind. De bilio pancreatic loop is dus niet meer verbonden aan de maag. Het stuk van de dunne darm waar de 2 gedeelten bij elkaar komen noemen we de common loop ofwel common limb. Hier worden de spijsverteringssappen en de voeding gemengd en daardoor vindt voedselopname plaats.

Voordelen:
• Je hebt een kleine maag en bent dus snel verzadigd
• Er worden voor deze operatie geen lichaamsvreemde materialen gebruikt, zoals bijv. een maagband
• De operatie is volledig omkeerbaar behalve het stuk van de maag dat is verwijderd, er wordt geen darm weggenomen
• Het maagportier blijft intact, er is geleidelijke voedselafgifte naar de dunne darm dus geen dumpingssyndroom.
• Het spijsverteringssysteem blijft in gewijzigde vorm ‘gewoon’ werken zoals normaal
• De maag wordt verticaal verkleind (sleeve) waardoor hij minder kan uitrekken dan wanneer hij horizontaal wordt verkleind.
• Minder kans op maagzweren (ulcers) omdat gebruik gemaakt wordt van de natuurlijke maaguitgang en geen onnatuurlijk stoma.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

9 volgers