Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Gastric Bypass

De- Roux- en-Y Gastric Bypass (RYGB) is ontwikkeld door dokter Edward Mason, en is de populairste bariatrische procedure in de USA. De methode is gericht op een verminderde voedselopname en op het verminderen van het hongergevoel en dus op de hoeveelheid voedsel die men inneemt.

Tijdens de operatie wordt een klein maagje geconstrueerd dat volledig gescheiden wordt van de rest van de maag. Hierdoor kan de patient minder eten. De dunne darm wordt bij de Jejunum (het middelste deel van de dunne darm) door gesneden. Het onderste gedeelte van de dunne darm wordt bevestigt aan het nieuwe kleine maagje. Het bovenste gedeelte van de dunne darm, dat nog vast zit aan de "oude maag" en aan de gal en de lever, wordt vlak bij de dikke darm weer aan de dunne darm vastgemaakt. Zo ontstaat een Y-vormig darmstelsel waaraan deze ingreep zijn naam dankt. Door de ingreep komen voeding en spijsverteringssappen (die nog in de oude maag, gal en lever worden aangemaakt) pas in een later stadium bij elkaar waardoor een verminderde voedselopname (malabsorptie) ontstaat.

Bij deze ingreep wordt niets van maag of darm weggenomen. Heel het spijsverterings-systeem blijft functioneren zoals voordien, ook de stoelgang wordt door deze ingreep niet negatief beïnvloed.


Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

404 volgers