Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Burn the Fat, Feed the Muscle

Afslankmethode/Levensstijl van Tom Venuto.

"Burn the Fat, Feed the Muscle" (BFFM) is de titel van een boek over afslanken door bodybuilder Tom Venuto en van de hierin uiteengezette methode voor afslanken. De methode legt de nadruk op het 'verbranden' van vet d.m.v. cardio/beweging en het tegelijkertijd in stand houden van de spiermassa. BFFM raadt strenge dieten sterk af omdat dit niet alleen tot verlies van metabolisch actief spierweefsel zou leiden maar vooral omdat dit volgens Tom Venuto door de hierbij optredende onvermijdelijke vertraging van de stofwisseling (starvation response) geen duurzame manier van afvallen zou zijn. BFFM pleit daarom voor een combinatie van ietsje minder eten en veel meer bewegen. Tom Venuto raadt aan om naast het gewicht ook meticuleus het vetpercentage bij te houden zodat gewichtsverlies niet ten onrechte als vetverlies opgevat kan worden.

Het BFFM-programma rust op drie pijlers: Gezonde voeding, cardio-training, en gewichtstraining. Als onderdeel van het voedingsplan word de consumptie van verzadigde- en transvetten, onnatuurlijke suikers en alcohol sterk afgeraden. Het programma schrijft de consumptie van relatief veel eiwitten en een hoge maaltijdfrequentie voor. Daarbij wordt de afvaller sterk aangemoedigd om zelf te experimenteren en zowel de voeding als de oefeningen naar eigen individuele voorkeur en lichaamstype aan te passen.

Het programma benadrukt boven alles ook dat duurzaam afvallen tijd kost en dat slank worden en blijven een levenslange toewijding aan gezond eten en bewegen vergt i.p.v. een tijdelijk dieet.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

113 volgers