Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Obesitas Kliniek Hilversum

Het belangrijkst voor iemand met obesitas is regelmatig en gezond eten en meer bewegen. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een patroon dat je al jaren hebt is niet makkelijk te veranderen. Het vergt moed en doorzettingsvermogen om een nieuw leefpatroon aan te leren en dat heeft tijd nodig.

De kracht van de kliniek is de multidisciplinaire aanpak en dus de begeleiding vanuit meerdere vakgebieden. Ook het groepsproces waarin lotgenoten samenkomen is belangrijk. Daarnaast is gekozen voor een lange termijn behandeling om bestaand gedrag te kunnen veranderen.

In de behandelprogramma's wordt aandacht besteed aan voeding, beweging, psychologische achtergronden van het eten en aan de lichamelijke klachten en ziekten die een relatie hebben met obesitas. Naast gedragsverandering door middel van een multidisciplinaire therapie is het mogelijk om met behulp van een chirurgische ingreep of met behulp van medicatie gewicht te verliezen.

De behandelingen
De verschillende behandelprogramma's zijn altijd multidisciplinair van aanpak, onder langdurige begeleiding en in groepsverband.

Het reguliere programma
Het reguliere programma, gewichtsmanagement, richt zich op gedragsverandering bij de patiënt door middel van een multidisciplinaire therapie.

Het operatief traject
Het operatief traject bestaat uit verschillende operatieve ingrepen met als doel ondersteuning bij de gewichtsvermindering. In veel gevallen wordt een maagband geplaatst. Soms wordt een ander type operatie geadviseerd. Te denken valt aan een gastric bypass, sleeve, scopinaro of duodenal switch.

Het research traject
Het research traject is een traject waarin geneesmiddelenonderzoek plaatsvindt. De onderzoeken zijn doorgaans gericht op medicatie waarvan de verwachting is dat deze toekomstgericht op de markt zal komen. Daarnaast kunnen deelnemers uit alle programma’s deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek dat wordt verricht in samenwerking met één van de universiteiten.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

20 volgers